Definita cuvantului intertropical
INTERTROPICÁL, -Ă adj. între, dintre tropice. (< fr. intertropical)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu intertropical
SORTIMENTÁL, -Ă, sortimentali, -e, adj. Referitor la sortiment. – Sortiment + suf. -al. Vezi definitia »
PREMENSTRUÁL, -Ă adj. care precedă menstruația. (< fr. prémenstruel) Vezi definitia »
IMPERSONÁL, -Ă adj. care nu se referă la o persoană, nu vizează direct pe cineva; cu caracter obiectiv. ◊ (despre verbe, construcții verbale) care exprimă o acțiune neatribuită nici unei persoane. ◊ (fig.) lipsit de personalitate. (< fr. impersonnel, lat. impersonalis) Vezi definitia »
SEMIFEUDÁL, -Ă, semifeudali, -e, adj. Care are o parte din caracteristicile feudalismului, care are rămășițe ale orânduirii feudale. [Pr.: -fe-u-] – Semi- + feudal. Vezi definitia »
POTENȚIÁL, -Ă I. adj. 1. care există ca posibilitate, în mod virtual. ♦ energie ~ă = energie pe care o posedă un corp capabil de a produce o manifestare energetică. ◊ (adv.) în mod virtual, presupus posibil. 2. (despre moduri, propoziții etc.) care prezintă o acțiune posibilă, fără a preciza dacă aceasta se realizează sau nu. II. s. n. 1. capacitate a unui sistem fizic de a produce o manifestare energetică, un lucru mecanic. 2. capacitate de dezvoltare, de desfășurare a unei activități; nivel; forță, putere. ♦ ~ de război = capacitatea militară a unui stat. 3. ~ de înmulțire = capacitatea unor organisme vegetale sau animale de a fi prolifice. (< fr. potentiel) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z