Definita cuvantului mobilitate
MOBILITÁTE, mobilități, s. f. 1. Capacitatea de a fi mobil (1), de a se mișca, de a-și schimba locul sau poziția; proprietatea de a fi mișcat, deplasat. ♦ Ușurință în mișcări; vioiciune, degajare, naturalețe (a mișcărilor). ♦ Capacitate a feței de a-și schimba ușor expresia, de a exterioriza stările sufletești. ♦ Instabilitate, nestatornicie. 2. Capacitate de a se schimba, de a se transforma. – Din fr. mobilité, lat. mobilitas, -atis.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mobilitate
GENERALMÉNTE adv. (Rar) în general, de obicei. – Din fr. généralement, it. generalmente. Vezi definitia »
HIPERACTIVITÁTE s. f. creștere, exagerare a nivelului unei activități. (< engl. hyperactivity) Vezi definitia »
INDIVIDUALITÁTE s.f. 1. Totalitatea trăsăturilor caracteristice ale unui individ prin care acesta se distinge de alți indivizi. 2. Persoană deosebit de înzestrată, de talentată; personalitate. [Pron. -du-a-. / cf. fr. individualité]. Vezi definitia »
ACTUALITÁTE, actualități, s.f. Ceea ce este actual; eveniment, întâmplare curentă, timpul de față, prezent2. ♢ Loc. adj. De actualitate = care se petrece sau interesează în clipa de față, care corespunde prezentului. ♦ Ceea ce este actual; (la pl.) evenimente curente, la ordinea zilei. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. actualité. Vezi definitia »
IDONEITÁTE s. f. calitatea a ceea ce este idoneu; aptitudine, capacitate. (< it. idoneità) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z