Definita cuvantului mobilizat
MOBILIZÁT, -Ă, mobilizați, -te, adj. Chemat sub arme, supus mobilizării. – V. mobiliza.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mobilizat
CONCEPTUALIZÁT, -Ă, conceptualizați, -te, adj. Care a fost transpus în concepte (1). [Pr.: -tu-a-] – V. conceptualiza. Vezi definitia »
RECOMPARTIMENTÁT, -Ă, recompartimentați, -te, adj. A cărui compartimentare a fost refăcută după alte criterii. – V. recompartimenta. Vezi definitia »
MOTOBLINDÁT, motoblindate, s. n. Autovehicul blindat care se mișcă pe pneuri sau pe șenile, dotat cu armament și folosit pe câmpul de luptă. – Moto1- + blindat. Vezi definitia »
NEPOLARIZÁT adj. v. LUMINĂ (I. 1.). Radiație sau complex de radiații electromagnetice emise de corpuri incandescente (cu sau fără flacără) sau luminescente și care impresionează ochiul omenesc; efectul acestei radiații. ◊ Lumină albă = lumină mijlocie a zilei, care conține toate radiațiile spectrului vizibil. Lumină rece = lumină care conține un număr foarte mic de radiații infraroșii și care are un efect termic redus. Lumină monocromatică = lumină formată din radiații de o singură culoare spectrală. Lumină compusă = lumină care conține radiații de mai multe lungimi de undă. Lumină naturală = lumină complet nepolarizată, caracterizată prin diversitatea direcțiilor de oscilație ale radiațiilor electromagnetice care o compun, distribuite uniform în jurul direcției de propagare. [DEX '98] Vezi definitia »
DEZINFESTÁT, -Ă, dezinfestați, -te, adj. Care a fost curățat de paraziți. – V. dezinfesta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z