Definita cuvantului irlandez
IRLANDÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Irlanda. ◊ (s.f.) limbă celtică vorbită de irlandezi. (< fr. irlandais)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu irlandez
BENAVENTE Y MARTINEZ [martíneθ], Jacinto (1866-1954), dramaturg spaniol. Cultivă motive simbolice, sentimentale, satirice și dramatice („Sîmbătă noaptea”, „Interesele create”, „Trandafiri de toamnă”). Premiul Nobel (1922). Vezi definitia »
PIÉZ s.m. Unitate de măsură a presiunii, corespunzătoare unei forțe de un sten pe metru pătrat. [Pron. pi-ez. / < fr. pièze, cf. gr. piezein – a presa]. Vezi definitia »
HUHURÉZ, huhurezi, s. m. Numele a două păsări răpitoare de noapte, asemănătoare cu bufnița, fără smocuri de pene pe cap, care scot un strigăt caracteristic și trăiesc în scorburi de copaci; ciuhurez (Strix aluco și urelensis).Expr. A sta ca un huhurez (sau ca huhurezul) = a sta singur, părăsit. A se scula ca huhurezii = a se scula foarte devreme dimineața. [Var.: (reg.) huréz s. m.] – Huhura + suf. -ez. Vezi definitia »
GALÉZ, -Ă adj., s. m. f. (locuitor) din Țara Galilor (/Wales/ – Marea Britanie). ◊ (s. f.) limbă celtică vorbită de galezi. (< fr. gallois) Vezi definitia »
LUXEMBURGHÉZ, -Ă, luxemburghezi, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Luxemburgului sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Luxemburgului sau populației lui, privitor la Luxemburg sau la populația lui. – Luxemburg (n. pr.) + suf. -ez. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z