Definita cuvantului italic
ITÁLIC, -Ă adj. 1. referitor la Italia antică. 2. (despre caractere tipografice; și s. f.) cursiv. (< fr. italique, lat. italicus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu italic
ALÉRGENIC, -Ă, alergenici, -ce, adj. Având efectul sau potențialul unui alergen, definit ca antigen care provoacă reacții de hipersensibilitate mediate prin mecanisme imunologice (conform terminologiei Academiei Europene de Alergologie și Imunologie Clinică – EAACI). – Din fr. allergique. Vezi definitia »
YOGHÍNIC adj.m., pl. yoghínici; f.sg. yoghínică, pl. yoghínice Vezi definitia »
SINÓDIC, -Ă, sinodici, -ce, adj. 1. Referitor la intervalul de timp după care se repetă aceeași poziție relativă a Pământului, a Soarelui, a Lunii sau a unei planete. ◊ Perioadă sinodică = interval în care se face rotirea completă a unui corp ceresc în jurul altul corp ceresc în mișcare. Lună sinodică = interval în care Luna, aflată în una dintre fazele ei, face o mișcare de rotație completă în jurul Pământului și revine în faza de la care a plecat. 2. Care aparține sinodului, privitor la sinod, care emană de la sinod; care face parte dintr-un sinod; sinodal, sinodicesc. – Din fr. synodique. Vezi definitia »
FÁLIC, -Ă I. adj. care aparține cultului falusului. II. s. f. pl. sărbători religioase la cinstea zeului Bacus. (< fr. phallique, lat. phalicus) Vezi definitia »
LINDÍC s.n. v. clitoris. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z