Definita cuvantului izopagă
IZOPÁGĂ s. f. linie care unește punctele de pe cursurile de apă cu aceeași durată a podului de gheață. (cf. gr. pagos, pod)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu izopagă
ȘCOÁLĂ, școli, s. f. 1. Instituție de învățământ public, unde se predau elementele de bază ale principalelor discipline; p. ext. activitate legată de această instituție; învățătură, învățământ. ♦ Localul, clădirea în care este instalată și funcționează instituția de mai sus. ♦ Totalitatea elevilor și a cadrelor didactice dintr-o asemenea instituție de învățământ. 2. Fig. Izvor, sursă de cunoștințe, de învățături; mijloc, sistem de instruire într-un anumit domeniu; p. ext. învățătură, experiență dobândită pe această cale. 3. Fig. Curent, mișcare științifică, literară, artistică etc. care grupează în jurul ei numeroși adepți; baza teoretică a acestei mișcări. ◊ Expr. A face școală = a avea un număr de adepți. – Din bg., scr., rus. škola, pol. skola. Vezi definitia »
ESPADRÍLĂ s. f. încălțăminte ușoară, de pânză, cu talpă de sfoară, pentru alpiniști. (< fr. espadrille) Vezi definitia »
silă, sile s. f. muncă silnică. Vezi definitia »
ÁRMĂ, arme, s. f. 1. Obiect, unealtă, aparat, mașină care servește în lupta împotriva inamicului, la vânat, în unele probe sportive etc. ◊ Expr. A fi (sau a se afla) sub arme = a face serviciul militar. ♦ Parte dintr-o armată specializată și dotată pentru un anumit fel de luptă; serviciu militar specializat în acest sens. 2. (La pl.) Armament. 3. (În sintagma) Armă ecologică = nume generic dat metodelor și tehnicilor de război destinate modificării condițiilor normale ale mediului înconjurător al inamicului. 4. Fig. Mijloc de luptă (pe planul ideilor, al politicii etc.). ◊ Expr. A bate (pe cineva) cu propriile arme = a învinge (pe cineva) cu propriile argumente. 5. (La pl.) Ansamblul semnelor simbolice de pe o stemă, de pe un blazon etc. – Lat. arma. Vezi definitia »
Vă rugăm insistent să trimiteți numai definiții din sursele acceptate. Nu putem accepta definiții provenite din opinia dumneavoastră personală. Aceasta ar duce la scăderea credibilității DEX online sau ar putea omite sensuri secundare ale cuvântului. Vă rugăm să respectați pe cât posibil instrucțiunile de formatare, în special simbolurile diacritice. Dacă efortul necesar corectării definiției pe care ne-o trimiteți este mai mare decât tastarea ei de la zero, bunăvoința dumneavoastră este irosită. Definițiile care nu se conformează acestor rugăminți vor fi respinse. Întrucât numărul de voluntari a crescut considerabil în ultima vreme, regretăm că nu putem garanta un răspuns individual Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z