Definita cuvantului izurie
IZURÍE s. f. eliminare a unei cantități egale de urină în fiecare zi. (< fr. isurie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu izurie
TAUMATURGÍE s.f. (Liv.) Pretinsă putere de a face minuni. [Pron. ta-u-, gen. -iei. / cf. fr. thaumaturgie, gr. thaumatourgia]. Vezi definitia »
ETNOSOCIOLOGÍE s. f. Disciplină a sociologiei care interpretează fenomenele sociale mai ales cu ajautorul datelor etnologiei. [Pr.: -ci-o-] – Din fr. ethnosociologie. Vezi definitia »
URTICÁRIE, urticarii, s. f. Boală care se manifestă prin apariția pe piele a unor bășicute de culoare roșie, însoțite de mâncărime. ♦ P. gener. (Pop.) Eczemă. [Var.: urticáre s. f.] – Din fr. urticaire. Vezi definitia »
CONDRECTOMÍE s.f. (Med.) Rezecție a unui cartilaj. [< fr. chondrectomie, cf. gr. chondros – cartilaj, ektome – excizie]. Vezi definitia »
METROLOGÍE s. f. Parte a fizicii care se ocupă cu măsurările precise, cu stabilirea unităților și cu procedeele de măsură etc. ♦ Totalitatea activităților (legale și administrative) privitoare la măsurări, la etaloane, la aparate și instrumente de măsură, precum și la supravegherea folosirii lor economice. – Din fr. métrologie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z