Definita cuvantului încolona
ÎNCOLONÁ vb. refl. (despre un grup de oameni) a se așeza în coloană; (despre un individ) a-și lua locul în coloană. (< it. incolonnare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu încolona
ANTISANA, vulcan în Anzii central-nordici (Cordiliera Oriental), în N Ecuadorului, la SE de Quito. Alt.: 5.705 m. Vezi definitia »
Vitamina K cu rol in coagularea sangelui. Se foloseste in combaterea diferitelor hemoragii (ex. hemoragii interne). Excesul de vitamina k poate duce la distrugerea globulelor rosii. Vezi definitia »
BOLSENA (VULSINIO), lac vulcanic în Italia (Lazio), în zona premontană a Apeninilor centrali, la 305 m alt.; 114,5 km2; ad. max.: 146 m. Este drenat de rîul Marta spre M. Tireniană. Pescuit. Vezi definitia »
FORTÚNA s. f. (Livr.) Soartă, destin; noroc, șansă. – Cuv. lat. Vezi definitia »
LAMINÁ, laminez, vb. I. Tranz. 1. A prelucra un material (în special un metal) prin deformare plastică, cu ajutorul laminorului. 2. A întinde, a paraleliza și a omogeniza cu laminorul fibrele textile în procesul de filare în vederea toarcerii lor. 3. A reduce secțiunea de curgere a unui fluid. – Din fr. laminer. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z