Definita cuvantului înmagazina
ÎNMAGAZINÁ vb. tr. 1. a depozita într-o magazie (mărfuri, cereale etc.). 2. a acumula (cunoștințe, energie etc.). (< fr. emmagasiner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu înmagazina
DISTORSIONÁ vb. I. tr. A produce distorsiune; a deforma. [Pron. -si-o-. / < distorsiune]. Vezi definitia »
TRONÁ, tronez, vb. I. Intranz. A se afla pe tron1; a domni, a guverna. ♦ Fig. A domina, a adopta o poziție de superioritate; a-și da aere, importanță. – Din fr. trôner. Vezi definitia »
BOTOȘANA, com. în jud. Suceava; 4.876 loc. (1991). Vestigii aparțînînd populației trace de la sfîrșitul epocii bronzului (cultura Noua) și prima epocă a fierului (sec. 9 î. Hr.); o așezare geto-dacică din sec. 2 î.Hr.-2 d. Hr., precum și o importantă așezare a populației daco-romane din sec. 5-7. Vezi definitia »
ZALHANÁ, zalhanale, s. f. 1. (Turcism) Abator rudimentar special pentru ovine, amenajat în vederea preparării pastramei și a desfacerii produselor derivate. 2. Restaurant în care se prepară și se servesc anumite mâncăruri din carne friptă (de ovine). [Var.: zahaná s. f.] – Din tc. salhäne. Vezi definitia »
AMBIȚIONÁ, ambiționez, vb. I. Tranz. A deștepta în cineva ambiția. ♦ Refl. A se strădui să realizeze un plan, să întreacă pe cineva, să obțină succese, glorie etc. ♦ Refl. A se încăpățâna. ♦ (Înv.) A râvni. Boierii... începură a ambiționa domnia (NEGRUZZI). [Pr.: -ți-o-] – Fr. ambitionner. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z