Definita cuvantului întrețese
ÎNTREȚÉSE vb. I. tr. a amesteca o țesătură cu fire de altă culoare. ◊ a străbate în toate direcțiile. II. refl. a se încrucișa, a se împleti strâns. (după fr. /s'/entre-tisser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu întrețese
se foloseste gresit in cazul medicamentelor – de ex. un anume medicament amelioreaza durerea! in cel mai bun caz o atenueaza. Pentru ca: A AMELIORÁ, ameliorez, vb. I. 1. Tranz. și refl. A (se) îmbunătăți, a (se) îndrepta, a (se) perfecționa. 2. Tranz. A supune ameliorării (2) un animal sau o plantă Vezi definitia »
ADÉSE adv. v. adesea. Vezi definitia »
house (angl.) [pron. haŭs] s. n., art. house-ul Vezi definitia »
ȚÉSE, țes, vb. III. 1. Tranz. A încrucișa în unghi drept două sisteme de fire la războiul de țesut, trecând cu suveica bătătura prin urzeală, pentru a face o țesătură. ◊ Refl. pas. Se țese pânză multă. 2. Tranz. A cârpi un ciorap, o haină etc., făcând cu acul o cusătură specială. ♦ A broda, a împodobi. 3. Tranz. (Despre păianjeni) A-și face pânza. 4. Refl. recipr. Fig. A se încrucișa, a se întretăia (ca firele unei urzeli). ♦ A se îmbina. 5. Tranz. Fig. A pune la cale, a urzi o intrigă, un complot etc.; a unelti. – Lat. texere. Vezi definitia »
CHARMEUSE s.n. (Text.) Tricot din fire de mătase, cu fața foarte netedă, din care se confecționează articole de lenjerie. [Pron. șar-möz. / < fr. charmeuse]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z