Definita cuvantului jamsession
JAM-SESSION GÉIM-SESN/ s. n. (jaz) reuniune de soliști și acompaniatori, având ca scop improvizația colectivă. (< amer. jam-session)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu jamsession
DISPROFORÓN s.n. (La autorii latini) Aliterație a unor consoane greu de pronunțat. [Cf. lat. dysprophoronus, gr. dysprophoron < dys – greu, prophoros – care înaintează]. Vezi definitia »
MANȘÓN s.n. 1. Obiect accesoriu de îmbrăcăminte făcut din blană sau din stofă, având două deschizături laterale în care se țin mâinile pentru a le apăra de frig. 2. Piesă cu filet interior cu care se îmbină două țevi; partea de la capătul unui tub care servește la îmbinarea acestuia cu un alt tub. ♦ Bucată de cauciuc introdusă sub anvelopa unei roți pentru a apăra camera în dreptul unei rosături sau a unei găuri a anvelopei. 3. Înveliș de protecție în care se îmbracă mânerul unor obiecte. [Pl. -oane. / < fr. manchon]. Vezi definitia »
TANGÓN, tangoane, s. n. (Mare) 1. Catarg orizontal mobil, cu funii și scară, folosit pe timp de furtună pentru coborârea și urcarea oamenilor în și din barcă. 2. Drug de lemn fixat la un capăt pe bordaj, întrebuințat la legarea bărcilor lansate pe apă. – Din fr. tangon. Vezi definitia »
FOTOFÓN s.n. Aparat care transmite sunetele prin intermediul unei raze de lumină. [< fr. photophone, cf. gr. phos – lumină, phone – voce]. Vezi definitia »
SPIRATRÓN s. n. accelerator de particule grele, asemănător ciclotronului, prevăzut însă cu mai mulți electrozi în formă de spirală. (< engl. spiratron) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z