Definita cuvantului javart
JAVÁRT s. n. necroză a unei părți din cartilajul copitei la cai, boi etc. (< fr. javart)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu javart
TRANSPÓRT s.n. 1. Faptul de a transporta; transportare. ♦ (La pl.) Ramură a economiei naționale care cuprinde totalitatea mijloacelor de transportare a bunurilor sau a persoanelor. 2. Totalitatea lucrurilor sau a persoanelor care sunt transportate împreună. 3. (Poligr.) Transpunere a imaginii de pe o formă pe alta a copiei originalului de pe clișeu pe piatra litografică. 4. (Fig.; liv.) Uitare de sine, emoție, stare de contemplație. [< fr. transport]. Vezi definitia »
MILILAMBÉRT s. m. unitate de măsură pentru strălucire, a mia parte dintr-un lambert. (< fr. millilambert) Vezi definitia »
INCÉRT, -Ă, incerți, -te, adj. Care nu este cert; nesigur, îndoielnic; schimbător. – Din lat. incertus. Vezi definitia »
1 art. hot. pos. -genitival (cand sta in fata unui s. a mamei, num. a doua, pron. a mea) 2. vb auxiliar „a avea” cand formeaza timpul perfect compus El a citit. 3. prep de Ac. Miroase a cozonac, cand insoteste un vb la mod infinitiv a citi, a scrie 4.interjectie cand exprima o mirare, bucurie, teama, durere. Vezi definitia »
RESÓRT2, resorturi, s. n. Organ al unui mecanism executat dintr-un material cu proprietăți elastice mari și care, sub acțiunea unei forțe exterioare, se deformează, revenind la forma inițială când acțiunea exterioară încetează; (sens curent) arc. ♦ Fig. Sursă, izvor de energie fizică sau morală; suport moral, imbold. – Din fr. ressort. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z