Definita cuvantului joncacee
JONCACÉE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate, anuale sau perene: stuful și trestia. (< fr. joncacées)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu joncacee
POMACÉE s.f.pl. Subfamilie de arbori fructiferi cuprinzând mărul, părul și alți pomi din familia rozaceelor. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. pomacées]. Vezi definitia »
ALMÉE s. f. Dansatoare egipteană care își însoțește dansul cu cântece (improvizate). – Fr. almée. Vezi definitia »
CULÉE, culee, s. f. 1. Canal prin care curge metalul de turnat din pâlnia de turnare în cavitatea formei. 2. Materialul solidificat în piciorul și pâlnia de turnare. 3. Infrastructura care se execută la capătul unui pod pentru a prelua sarcinile transmise de suprastructura acestuia și a susține calea de acces pe pod. – Din fr. culée. Vezi definitia »
MARÉE s. f. mișcare periodică de ridicare (flux) sau coborâre (reflux) a nivelului apelor mării sau oceanului (de două ori pe zi), datorită atracției gravitaționale a Lunii și a Soarelui. ♦ ~ atmosferică = variație periodică a presiunii atmosferice, provocată de variația temperaturii ori de atracția Lunii sau a Soarelui; ~ neagră = pânză de petrol din accidente ale petrolierelor, care plutește pe mare, poluând-o. (< fr. marée) Vezi definitia »
DIOSCOREACÉE s.f.pl. Familie de plante monocotiledonate înrudite cu amarilidaceele; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. dioscoréacées]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z