Definita cuvantului joule
JOULE (Pron.: giul, jul) s. m. unitate de măsură a energiei egală cu lucrul mecanic efectuat de forța de un newton care își deplasează punctul de aplicație pe distanța de 1 m. (< fr., engl. joule)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu joule
FILÉ, fileuri, s. n. Carne de calitate superioară din lungul șirei spinării unei vite, unui porc sau unui pește; preparat alimentar pregătit din astfel de carne. ◊ (Adjectival) Mușchi file. – Din fr. filet. Vezi definitia »
Vasile s. m. – Nume propriu. – Var. înv. Vasilie, Sîn-Văsii. Gr. Bασίλειος, parțial prin intermediul sl. Vasilije. Der. Vasilca, s. f. (obicei folcloric în noaptea de ajun al Anului Nou, care precedă sărbătoarea Sf. Vasile, care constă în a plimba un cap de porc ornat cu panglici și flori; Arg., căpățînă); vasilache, s. m. (paiață, teatru de păpuși și personajul principal al lui); vasilicale, s. f. pl. (zicale) din mgr. βασιλιϰά; vasilisc, s. m. (animal din basme), din mgr. βασιλίσϰος (Murnu 60). Vezi definitia »
MÓBILE adv. (muz.) mobil, mișcător. (< it. mobile) Vezi definitia »
[diacriticele ș si ț?] A prep. 1. (Înv.) Exprimă o rela ie spa ială (cu sau fără ideea de miscare): sezu a dreapta lui Dumnezeu (Coresi) 2. (Înv.) Exprimă o rela ie temporală sau instrumental-modală: sâmbătă a prânzul cel mare (N. Costin) 3. (Înv.) De la sensul spa ial s-a dezvoltat un sens cauza: mearsă în pădure a lemne (Dosoftei) 4. Exprimă o rela ie de identitate, fie reală, fie presupusă: câinii latră a om străin (N. Gane) 5. Înso este inf. scurt si (înv.) inf. lung. În primul caz, se suprimă la timpurile compuse cu inf. (voi fugi), după a sti si a putea (nu pot face nimic) si după un pron. rel. inter. (n-are ce face) 6. (Înv.) Înso este gen. dat. nedeterminat: nice frate a frate va folosi, nice părinte a fecior (Varlaam) -Din lat. Ad Vezi definitia »
PSILOFITÁLE s. f. pl. grup de plante criptogame fosile, din încrengătura pteridofitelor, cu tulpină subpământeană sau aeriană, fără frunze sau cu frunze solzoase, cu spori. (< fr. psilophytales) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z