Definita cuvantului jugula
JUGULÁ vb. tr. 1. a strangula, a sugruma. 2. a secționa venele jugulare, în vederea scurgerii sângelui, în sacri-ficarea animalelor. 3. a opri evoluția unei boli, a unei epizootii etc. 4. (fig.) a împiedica brusc o dezvoltare; a gâtui, a suprima. (< fr. juguler, lat. iugulare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu jugula
DECONGELÁ, decongelez, vb. I. Tranz. 1. A topi un corp sub temperatura ambiantă. 2. A aduce un corp congelat la starea pe care a avut-o înainte de congelare. – Din fr. décongeler. Vezi definitia »
BENGUELA [benghéla] 1. Golf larg al Oc. Atlantic, pe coasta Angolei, străbătut de apele curentului cu același nume. 2. Curent rece în Oc. Atlantic, ramura de N a Curentului Vînturilor de Vest, care scaldă coastele Africii Occidentale. Viteză: 0,9 km/h. Temp. apei: 15-22ºC (iarna) și 19-26ºC (vara). 3. Oraș în V Angolei, port. la Oc. Atlantic; 155 mii loc. (1983). Expl. de argint. Ind. alim. (conserve de pește). Ciment. Export de fildeș, cauciuc, cafea, animale, piei. Fundat în 1617. Vezi definitia »
scoala filozofica indiana antica, intemeiata de inteleptul legendar Guatama. Se caracterizeaza prin atomism si empirism. Vezi definitia »
TRIANGULÁ vb. tr. a executa lucrări prin metoda triangulației; a face triangulația unei regiuni, a unei țări etc. (< fr. trianguler) Vezi definitia »
TREFILÁ, trefilez, vb. I. Tranz. A trece forțat un material metalic printr-o filieră, pentru a obține o sârmă. – Din fr. tréfiler. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z