Definita cuvantului jurasian
JURASIÁN, -Ă adj. din munții Jura. ♦ relief ~ = tip de relief cu structura sedimentară cutată; relief de cutare. (< fr. jurassien)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu jurasian
INDO-IRANIÁN, -Ă adj. limbi ĕne = grup de limbi indo-europene din care fac parte sanscrita, limba literară clasică a Indiei, precum și grupul iranian. (< fr. indo-iranien) Vezi definitia »
PORTULÁN s. n. 1. hartă de navigație în evul mediu. 2. publicație-ghid a unei regiuni, a unui port cu datele necesare pentru navigație. (< fr. portulan) Vezi definitia »
CORMORÁN, cormorani, s. m. Gen de păsări acvatice palmipede, dăunătoare pentru că se hrănesc cu pește, având penele de culoare neagră-verzuie, împestrițate cu alb pe cap și pe gât, cu cioc lung și încovoiat la vârf și cu coada lungă, rigidă; corb-de-mare (Phalacrocorax); pasăre care face parte din acest gen. – Din fr. cormoran. Vezi definitia »
OBSTETRICIÁN, -Ă s.m. și f. Medic specialist în obstetrică. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. obstétricien]. Vezi definitia »
arahnoidián, -ă 1. adj. Care are finețea unei pânze de păianjen. 2. Care aparține arahnoidei. (< fr. arachnoïdien) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z