Definita cuvantului jurnal
JURNÁL s.n. 1. caiet de însemnări intime zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ jurnal de bord = registru de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei (aero)nave; jurnal de cart = registru pe navele militare, deosebit de jurnalul de bord, în care ofițerul de cart înscrie date referitoare la navigație. 2. ziar, gazetă. 3. caiet, registru în care se înscriu operațiile de contabilitate zi de zi. 4. emisiune de radio sau de televiziune care prezintă știri, informații de imediată actualitate. (< fr. journal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu jurnal
PASCÁL s.m. Unitate de presiune, egală cu un newton pe metru pătrat. [< fr. pascal, cf. Pascal – fizician francez]. Vezi definitia »
ACTUÁL, -Ă, actuali, -e, adj. (Adesea adverbial) De acum, de față. ♦ Care are importanță pentru vremea de față; de actualitate. [Pr.: -tu-al] – Fr. actuel, (lat. lit. actualis). Vezi definitia »
SINCIPITÁL, -Ă adj. Care ține de sinciput. [< fr. sincipital]. Vezi definitia »
INTRAGEOSINCLINÁL, intrageosinclinale, s. n. (Geol.) Fosă alungită și adâncită a unui geosinclinal în care se acumulează sedimente. [Pr.: -ge-o-] – Intra1-+geosinclinal. Vezi definitia »
CONTRAAMIRÁL s.m. Grad în marina militară corespunzător celui al generalului-maior din armata terestră; grad imediat inferior viceamiralului; ofițer care are acest grad. [După fr. contre-amiral]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z