Definita cuvantului jurnal
JURNÁL s.n. 1. caiet de însemnări intime zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ jurnal de bord = registru de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei (aero)nave; jurnal de cart = registru pe navele militare, deosebit de jurnalul de bord, în care ofițerul de cart înscrie date referitoare la navigație. 2. ziar, gazetă. 3. caiet, registru în care se înscriu operațiile de contabilitate zi de zi. 4. emisiune de radio sau de televiziune care prezintă știri, informații de imediată actualitate. (< fr. journal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu jurnal
GENITIVÁL, -Ă, genitivali, -e, adj. Care se află în cazul genitiv, care are valoarea cazului genitiv; care se referă la cazul genitiv. – Genitiv + suf. -al. Vezi definitia »
CURIÁL, -Ă I. adj. care aparține aceleiași curii1 (1), referitor la o curie1 (1). II. s. m. membru al unei curii1 (1). (< lat. curialis, fr. curial) Vezi definitia »
MEDIASTINÁL, -Ă adj. Al mediastinului. [Pron. -di-as-. / < fr. médiastinal]. Vezi definitia »
PUERPERÁL, -Ă adj. Referitor la naștere, la femeile lăuze. ◊ Febră puerperală = boală infecțioasă care apare la lăuze datorită pătrunderii în uter a unor microbi. [Pron. pu-er-. / < fr. puerpéral, cf. lat. puerpera – lăuză]. Vezi definitia »
VOCÁL, -Ă, vocali, -e, adj. Care aparține vocii, privitor la voce, care servește la formarea vocii. ♦ (Muz.) Executat cu vocea, cântat din gură. – Din fr. vocal, lat. vocalis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z