Definita cuvantului koala
KOÁLA s. f. mamifer cățărător din ordinul marsupialelor, ca un ursuleț, care trăiește în pădurile umede din Australia, hrănindu-se cu frunze de eucalipt. (< fr. koala)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu koala
BALA, com. în jud. Mehedinți, în Pod. Mehedinți; 4.660 loc. (1991). Expl. forestiere. Stațiune balneoclimaterică, de importanță locală, cu ape minerale mezotermale, sulfuroase, oligominerale (hipotone). Vezi definitia »
PROFILÁ, profilez, vb. I. 1. Refl. A ieși în evidență; a se reliefa, a se contura. 2. Tranz. A stabili obiectivul de bază al producției unei întreprinderi, al activității unei instituții, organizându-le în mod corespunzător. 3. Tranz. A lamina un drug de metal, dându-i un profil uniform pe toată lungimea lui. ♦ P. gener. A fasona, a prelucra un obiect sau un material pentru a-i da un anumit profil. – Din fr. profiler. Vezi definitia »
SERADÉLA s.f. Plantă din familia leguminoaselor, cu tulpina subțire, înaltă și cu frunze compuse. [< it., port. seradella, fr. séradelle]. Vezi definitia »
reîmblá, reîmblu, vb. I (înv.) a stabili hotarul unei proprietăți; a hotărnici. Vezi definitia »
PREVALÁ, prevalez, vb. I. (Livr.) 1. Intranz. A avea preponderență; a predomina. 2. Refl. A se folosi de ceva, a face uz de ceva în vederea realizării unui scop. – Din fr. prévaloir, lat. praevalere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z