Definita cuvantului kobold
KOBÓLD s. m. (mit. germanică) demon familiar, spiriduș, păzitor al metalelor prețioase din pământ. (< germ. Kobold)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu kobold
ALFOLD [ɔlföld], sector al C. Panonice (Ungaria), situat la E de Dunăre. Reg. agricolă importantă, cu soluri cernoziomice. Cereale și creșterea bovinelor. Vezi definitia »
SOLD s. n. 1. diferență dintre debitul și creditul unui cont. ◊ rest de plată la lichidarea unei socoteli. 2. rămășiță dintr-o marfă, care se vinde cu preț redus. (< fr. solde) Vezi definitia »
ȘILD s. n. 1. placă de metal care se așază în dreptul mânerelor și broaștelor de la uși, ferestre etc., pe locul unde se află gaura cheii. 2. placă de avizare de-a lungul străzilor, șoselelor etc. (< germ. Schild) Vezi definitia »
WILD s.n. (Geol.; geogr.) Regiune care se află la periferia zăpezilor veșnice, străbătută de cercul polar nordic. [< engl. wild]. Vezi definitia »
BOLD, bolduri, s. n. (Reg.) 1. Ac de mărime variabilă, cu o măciulie la unul din capete; (în special) ac cu gămălie. ♦ Vârf ascuțit. ♦ Cui de metal, ca o măciulie, servind ca podoabă. Paftale cu bolduri (TEODORESCU). 2. Băț ascuțit cu care se îndeamnă la mers vitele. ♦ Împunsătură, înțepătură. Dete bolduri boilor (POPESCU). 3. (Înv.) Îndemn, imbold. – Slav (v. sl. bodlı „ghimpe”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z