Definita cuvantului labiat
LABIÁT, -Ă I. adj. (despre corolă, caliciu) prevăzut cu labii. II. s. f. pl. familie de plante dicotiledonate, gamopetale, erbacee sau semiarbuști, cu corolele bilabiate. (< fr. labié/es/)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu labiat
PARALIZÁT, -Ă, paralizați, -te, adj. 1. Care este bolnav de paralizie; damblagit. 2. Fig. împiedicat în acțiunile sale, incapabil de a se mișca, de a se manifesta, de a acționa. ♦ Încremenit, înțepenit (de emoție, de spaimă etc.). – V. paraliza. Vezi definitia »
NEADEVĂRÁT, -Ă, neadevărați, -te, adj. Care nu e adevărat; fals, mincinos; inexact, neexact. [Pr.: ne-a-] – Ne- + adevărat. Vezi definitia »
REVIZORÁT s.n. Funcția de revizor; (p. ext.) timpul cât cineva îndeplinește această funcție. ♦ Serviciu în cadrul căruia își exercită revizorul funcția; localul în care funcționează acest serviciu. [Pl. -te, -turi. / < revizor + -at]. Vezi definitia »
CELENTERÁT, celenterate, s. n. (La pl.) încrengătură de animale inferioare, de obicei marine, care au corpul cu pereții alcătuiți din două straturi de celule și cu o cavitate digestivă în interior; (și la sg.) animal care face parte din această încrengătură. ◊ (Adjectival) Meduza și coralii sunt animale celenterate. - Din fr. coelentérés. Vezi definitia »
REEȘALONÁT, -Ă, reeșalonați, -te, adj. (Despre datorii, credite etc.). Care a fost eșalonat din nou, la noi termene. – V. reeșalona. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z