Definita cuvantului lacustru
LACÚSTRU, -Ă adj. referitor la lacuri; care trăiește sau crește în lacuri. ◊ locuințe ~e = locuințe (preistorice) pe stâlpi la marginea sau în mijlocul lacurilor; formație ~ă = formație geologică din depuneri pe fundul unei ape dulci. (< fr. lacustre, lat. lacustris)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lacustru
INCASTRU, incastre, s.n. (tehn.) nume dat găurilor de incastrare a două corpuri solide . (din italiană > incastro). Vezi definitia »
PUPÍTRU s. n. 1. masă cu suprafața înclinată, pe care se poate scrie, citi etc. ◊ cutie cu capac înclinat, care se așază pe o catedră, pe o masă. 2. suport pentru partiturile muzicale. ♦ la ~ = la conducerea unei orchestre, cu dirijor. ◊ ~ de comandă = tablou, instalație pe care sunt montate comenzile pentru controlul și dirijarea unui proces tehnologic. (< fr. pupitre) Vezi definitia »
ALBUMINOMÉTRU s.n. (Biol.) Aparat pentru determinarea cantității de albumină din urină. [< fr. albuminomètre]. Vezi definitia »
OSMOMÉTRU s. n. instrument folosit în osmometrie. (< fr. osmomètre) Vezi definitia »
GEOTERMOMÉTRU, geotermometre, s. n. Termometru pentru măsurarea temperaturii solului. [Pr.: ge-o-] – Din fr. géothermomètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z