Definita cuvantului laringofon
LARINGOFÓN s. n. microfon care se aplică pe gât în dreptul laringelui, în telefonia prin radio din tanc, avion etc. (< fr. laryngophone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu laringofon
PROPAROXITÓN adj., s. n. (cuvânt) cu accentul pe silaba antepenultimă. (< fr. proparoxyton, gr. proparoxitonos) Vezi definitia »
MELOTRÓN s. n. instrument electroacustic cu clape destinat reproducerii sonorităților suflătorilor și coardelor, la care acționarea claviaturii pune în mișcare benzi conținând imprimări ale instrumentelor respective. (< engl. mellotron) Vezi definitia »
CEYLON 1. Mare ins. în Oc. Indian, la SE de India, care formează statul Sri Lanka; 65,6 mii km2; 16,84 mil. loc. (1989). Relief de podiș muntos cu alt. max. de 2.524 m (vf. Pidurutalagala). Climă musonică cu precipitații bogate. Expl. forestiere, de grafit, pietre prețioase, ilmenit etc. Culturi de ceai, trestie de zahăr, bumbac, orez. 2. Denumirea pînă în 1972 a Rep. Sri Lanka. Vezi definitia »
JETÓN s. n. 1. fisă. ♦ ~ de prezență = a) fisă cu care se marchează prezența la un consiliu de administrație al unei societăți și pe baza căreia se încasează o sumă ca remunerație; (p. ext.) suma încasată; b) fisă, placă de metal care se așază la tabloul de pontaj de la poarta întreprinderii. 2. piesă mică de carton, lemn sau plastic, pătrată, pe care sunt desenate imagini diferite, în jocurile didactice de cunoaștere a mediului înconjurător. (< fr. jeton) Vezi definitia »
ORCHESTRIÓN s. n. instrument muzical mecanic în formă de orgă sau de pian, cu claviaturi, care poate imita sonoritatea unei orchestre. (< it. orchestrion, germ. Orchestrion) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z