Definita cuvantului lateral
LATERÁL, -Ă adj. 1. de pe o latură, de pe laturi, lăturalnic. ♦ arie ~ă (sau periferică) = zonă situată la periferia teritoriului în care se vorbește un dialect sau o limbă. ◊ (fig.) secundar, îndepărtat, fără legătură directă cu ceva. ♦ gândire ~ă = proces specific gândirii creatoare, urmărind obținerea a cât mai multor variante posibile ale fenomenului cercetat. 2. consoană ~ă (și s. f.) = consoană articulată cu vârful limbii pe palatul tare sau pe alveolele incisivilor superiori, lăsând aerul să se scurgă de o parte și de alta a limbii. (< fr. latéral, lat. lateralis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lateral
VERNÁL, -Ă, vernali, -e, adj. (Livr.) Care ține de primăvară, privitor la primăvară. ◊ (Astron.) Punct vernal = punct de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc, în care Soarele se află la echinocțiul de primăvară. – Din fr. vernal, lat. vernalis. Vezi definitia »
educational Vezi definitia »
DIENCEFÁL s.n. Parte a encefalului situată între trunchiul cerebral și emisferele cerebrale. [Pron. di-en-. / < fr. diencéphale]. Vezi definitia »
GEOMETRÁL, -Ă adj. care reproduce în proiecție orizontală dispunerea și proporțiile unei lucrări de arhitectură. (< fr. géométral) Vezi definitia »
ANTICATARÁL, -Ă, anticatarali, -e, adj., s. n. (Medicament) care combate sau care previne catarul. – Din fr. anticatharral. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z