Definita cuvantului lignomet
LIGNOMÉT s. n. material foarte rezistent, din straturi de furnir de carpen încleiate și presate la presiuni și temperaturi înalte. (< ligno- + met/al/)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lignomet
CORSÉT s.n. Centură lată, întărită uneori cu balene, pentru strângerea taliei. ◊ Corset ghipsat = obiect special, confecționat din ghips sau din alt material, servind la susținerea unor organe sau la corectarea unor deformații ale sistemului osos. [< fr. corset]. Vezi definitia »
EXOSCHELÉT, exoschelete, s. n. (Biol.; la nevertebrate) Schelet (osos) extern. – Din fr. exosquelette, engl. exoskeleton. Vezi definitia »
EPITÉT, epitete, s. n. Determinant expresiv pus pe lângă un substantiv sau pe lângă un verb pentru a scoate în evidență mai nuanțat o trăsătură a obiectului sau a acțiunii și pentru a da mai multă expresivitate artistică creației respective. ♦ Calificativ elogios sau injurios dat cuiva. – Din fr. épithète, lat. epitheton. Vezi definitia »
a se da după deget expr. a recurge la pretexte pentru a se eschiva de la o acțiune sau pentru a nu-și asuma răspunderea unei fapte. Vezi definitia »
tabinét (-te), s. n. – Un anumit joc de cărți. Fr. table nette. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z