Definita cuvantului limfoblastoză
LIMFOBLASTÓZĂ s. f. leucemie acută caracterizată prin limfoblastoame. (< fr. lymphoblastose)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu limfoblastoză
AVENTÚRĂ, aventuri, s. f. 1. Acțiune îndrăzneață și riscantă; întreprindere dubioasă, necinstită. 2. Legătură amoroasă întâmplătoare (și trecătoare). – Din fr. aventure. Vezi definitia »
UZÍNĂ, uzine, s. f. 1. Întreprindere industrială de mari proporții în care se produc utilaje, semifabricate sau materii prime pentru alte industrii. 2. Instalație producătoare de energie electrică, termică sau de alimentare cu apă a unei așezări, a unei zone, a unei locuințe. (În sintagma) Uzina verde = natura, vegetația privite ca sursă de energie și hrană. – Din fr. usine. Vezi definitia »
VERGETÚRĂ, vergeturi, s. f. (Med.; mai ales la pl.) Dungă (sau șir de dungi) de culoare violacee (apoi sidefie), localizate în regiunea abdominală sau la fese și care apar în sarcină, obezitate, în boli endocrine etc. – Din fr. vergeture. Vezi definitia »
HOLOMETÁBOLĂ, holometabole, adj.f. (Despre insecte) Care are metamorfoză completă, trecând prin stadiile de larvă, nimfă și adult. – Din fr. holométabole. Vezi definitia »
holíță, holíțe, s.f. (reg.) bucățică de piele fără păr, folosită la cârpitul cojoacelor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z