Definita cuvantului lipide
LIPÍDE s. f. pl. substanțe organice din grupa esterilor de acizi grași și alcoolici, care prin oxidare produc căldura organismului; grăsimi. (< fr. lipides)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lipide
DEZNĂDÉJDE, (rar) deznădejdi, s. f. Stare sufletească extrem de apăsătoare specifică omului care nu mai are nici o nădejde (în rezolvarea sau îndreptarea unei situații); desperare. – Dez- + nădejde. Vezi definitia »
abcéde vb. intr. a (se) transforma în abces. (< fr. abcéder, lat. abscedere, var. (după alte surse) abcedá) Vezi definitia »
GASTEROSTEÍDE s. n. pl. familie de pești: pălămida-de-baltă și ghidrinul. (< lat. gasterosteidae) Vezi definitia »
ÍDE1 s. f. pl. a cincisprezecea zi a lunilor martie, mai, iulie și octombrie și a treisprezecea a celorlalte luni din calendarul roman. (< fr. ides, lat. idus) Vezi definitia »
CUSTÓDE, custozi, s. m. 1. Persoană însărcinată cu paza și cu păstrarea unor bunuri (mobile). Custode de bibliotecă. ♦ (Jur.) Persoană însărcinată cu paza unui obiect pus sub sechestru. 2. Cuvânt sau silabă însemnată pe ultima pagină a fiecărei coli sau pe fiecare pagină, în partea dreaptă sub ultimul rând, și repetată la începutul paginii următoare, pentru a arăta ordinea colilor și a paginilor manuscriselor. – Din fr. custode, lat. custos, -odis. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z