Definita cuvantului morcoveancă
MORCOVEÁNCĂ, morcovence, s. f. Plantă erbacee cu frunze lucitoare, cu flori albe dispuse în umbele și cu fructe ovale, care creste în regiunile muntoase (Pleurospermum austriacum).Morcov + suf. -eancă.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu morcoveancă
BULÍNĂ2 s. f. /bulín s. n. 1. cașetă. 2. bucățică rotundă de hârtie cu care se lipesc plicuri etc. 3. (pl.) desen rotund imprimat pe o țesătură. (< ngr. bulini) Vezi definitia »
CELÉSTĂ s. f. instrument muzical de percuție cu claviatură, la care sunetul este produs prin lovirea unor lame metalice cu ciocănele de lemn. (< it. celesta, fr. célesta) Vezi definitia »
ONDIOLÍNĂ s.f. Instrument muzical electronic cu sunete inedite, obținute prin modificarea vibrațiilor electrice după dorința interpretului. [Pron. -di-o-. / et. incertă]. Vezi definitia »
VÁNĂ, vane, s. f. 1. Vas mare (de tablă, de lemn, de faianță etc.) pentru îmbăiat sau (rar) pentru spălat rufe; cadă. 2. Dispozitiv montat pe traseul ori la capătul unei conducte, care servește la deschiderea, la întreruperea sau la reglarea circulației unui fluid. – Din germ. Wanne. Vezi definitia »
BALESTRIÉRĂ s. f. (arhit.) Barbacană, crenel. (< it. balestriera) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z