Definita cuvantului literalitate
LITERALITÁTE s. f. caracterul a ceea ce este literal. (< fr. littéralité)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu literalitate
UMIDITÁTE s. f. Proprietate a unui corp sau a unui mediu ambiant de a absorbi și de a reține o anumită cantitate de apă sau vapori de apă; însușirea, starea a ceea ce e umed; umezeală (1). ♦ Cantitatea de apă pe care o conține un material sau un mediu; spec. conținutul în vapori (sau în picături) de apă ori în cristale de gheață al atmosferei. – Din fr. humidité, lat. humiditas, -atis. Vezi definitia »
RAPIDITÁTE s. f. Însușirea de a fi rapid; viteză mare, repeziciune, iuțeală. – Din fr. rapidité, lat. rapiditas, -atis. Vezi definitia »
PERSPECTIVITÁTE s. f. corespondență între o figură geometrică și imaginea ei în perspectivă. (< perspectivă + -itate) Vezi definitia »
ACTUALITÁTE, actualități, s.f. Ceea ce este actual; eveniment, întâmplare curentă, timpul de față, prezent2. ♢ Loc. adj. De actualitate = care se petrece sau interesează în clipa de față, care corespunde prezentului. ♦ Ceea ce este actual; (la pl.) evenimente curente, la ordinea zilei. [Pr.: -tu-a-] – Din fr. actualité. Vezi definitia »
TETRAGONICÉȘTE adv. (Înv.) În mod categoric, net, ferm. – Din tetragon + suf. -ic-ește. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z