Definita cuvantului lob
LOB1 s. m. 1. porțiune rotunjită și proeminentă a unui organ anatomic (creier, plămâni, ficat). ◊ partea inferioară a pavilionului urechii. 2. element de construcție în forma unui arc de cerc. 3. porțiune buclată a unui meandru. 4. fiecare dintre părțile în care este secționată o frunză, o petală sau sepală. (< fr. lobe)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu lob
HIDROFÓB, -Ă, hidrofobi, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. (Chim.) Care nu se combină cu apa sub nici o formă; care nu se îmbibă de apă, care nu are afinitate pentru apă; hidrofug. 2. S. m. și f. (Med.) Persoană care suferă de hidrofobie. – Din fr. hydrophobe. Vezi definitia »
REOFÓB, -Ă adj. (despre organisme) care evită apele repezi de munte. (< fr. rhéophobe) Vezi definitia »
MICRÓB, microbi, s. m. Nume generic dat unor ființe vii unicelulare, microscopice, care trăiesc în sol, în apă, în aer, în corpul plantelor sau al animalelor și care sunt agenți ai bolilor infecțioase, ai fermentațiilor, ai putrefacțiilor, etc. – Din fr. microbe. Vezi definitia »
porób, poróbi, s.m. (reg.) 1. brad. 2. plantă erbacee; coada-calului. Vezi definitia »
NECROFÓB, -Ă, necrofobi, -e, adj., s. m. și f. (Med.) (Persoană) care suferă de necrofobie. – Din fr. nécrophobe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z