Definita cuvantului morfem
MORFÉM, morfeme, s. n. (Gram.) Element morfologic (afix, accent, desinență, alternanță fonetică, cuvânt auxiliar etc.) cu ajutorul căruia se formează, de la o rădăcină, cuvinte și forme flexionare; cea mai mică unitate din structura morfologică a cuvântului cu un sens determinat (lexical sau gramatical). – Din fr. morphème.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu morfem
DEM- v. demo-. Vezi definitia »
madém (madémuri), s. n. – Mină. – Mr. mademe, megl. mădemi. Tc. maden, din arab. mảdĕm (Eguilaz, 207; Șeineanu, II, 240; Berneker, II, 2; Lokotsch, 1341), cf. ngr. μαδέμι, alb., bg., sb. madem, sp. almadén. Sec. XVIIII, înv. Vezi definitia »
CHERÉM s. n. (Pop. și fam.; în expr.) A fi (sau a se afla, a sta etc.). la cheremul cuiva = a fi (sau a se afla, a sta etc.) la discreția, la bunul plac al cuiva. A avea pe cineva la cheremul său = a dispune de cineva după voie. – Din tc. kerem „favoare, bunăvoință”. Vezi definitia »
PROBLÉM s.n. v. problemă. Vezi definitia »
sistem de operare dezvoltat pentru a permite ca si utilizatorii sa poata vedea cum s-a scris sistemul de operare. Linuxul este o varianta destul de ieftina pentru a folosi calculatorul. Sunt mai multe distributii (Suse, Mandrax, Red Hat). Are aplicatii gen office, server (http, ftp, mysql). Se instaleaza usor si se foloseste relativ usor. Este mai greu de programat insa in Linux, cel putin aplicatiile cu interfata XWindows. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z