Definita cuvantului localism
LOCALÍSM s. n. 1. caracter local. 2. explicare a inefabilului unei opere literare prin datele geografice și sociale generale. 3. folosire a unor cuvinte numai local. 4. orientare sociopedagogică din prima jumătate a sec. XX care își propunea valorificarea condițiilor locale în procesul educativ. (< germ. Lokalismus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu localism
PSEUDOPARAZITÍSM s. n. condiție de pseudoparazit. (< fr. pseudoparasitisme) Vezi definitia »
AEROTACTÍSM s.n. Formă de chemotactism prin care microorganismele se orientează în raport cu concentrația de oxigen dizolvat în apă. [< fr. aérotactisme]. Vezi definitia »
SINARMONÍSM s. n. asimilare progresivă a vocalelor dintr-un cuvânt, specifică limbilor turco-tătare. (< fr. synharmonisme) Vezi definitia »
PATERNALÍSM s. n. 1. sistem social caracterizat prin predominanța celor mai vârstnici sau a unuia care deține o influență personală asupra grupului. 2. pretins interes pe care l-ar manifesta patronii sau conducătorii de fabrici față de bunăstarea muncitorilor, față de atmosfera din întreprindere, de relațiile interumane. 3. protecție, protejare, tutelare excesivă a propriului copil, motivată printr-o dragoste și grijă deosebite. (< fr. paternalisme) Vezi definitia »
PATRIOTÍSM s. n. sentiment de dragoste și devotament față de patrie și de popor, statornicit în decursul istoriei. (< fr. patriotisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z