Definita cuvantului locotenență
LOCOTENÉNȚĂ s. f. (în trecut) organ administrativ-politic care ținea locul domnitorului și exercita funcțiile acestuia. (< it. locotenenza)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu locotenență
jughínă s.f. (reg.) 1. murdărie (pe pielea omului), jeg, lip. 2. om murdar. Vezi definitia »
UNGHIOÁRĂ, unghioare, s. f. Unghiuță. [Pr.: -ghi-oa-] – Unghie + suf. -ioară. Vezi definitia »
PLĂCINTÚȚĂ, plăcintuțe, s. f. Plăcințică. – Plăcintă + suf. -uță. Vezi definitia »
COOPERATÍVĂ, cooperative, s. f. 1. Organizație economică formată prin asocierea liber consimțită a unui grup de persoane (mici producători, meseriași, consumatori), pentru producerea, cumpărarea, desfacerea în comun a unor produse, pentru acordarea de credite sau pentru prestarea unor servicii. ◊ (În trecut) Cooperativă Agricolă de Producție = unitate economică socialistă autonomă, realizată prin asocierea țărănimii, bazată pe proprietatea cooperatistă asupra mijloacelor de producție și a producției. Cooperativă meșteșugărească = unitate economică autonomă, în care se unește de bunăvoie un grup de meseriași pentru a lucra în comun cu mijloace aduse de ei în proprietate comună sau cumpărate în comun. 2. (Concr.) Magazin de desfacere al unei organizații cooperatiste de consum sau de producție. – Din fr. coopérative Vezi definitia »
CARBOHIDRÁZĂ s.f. Enzimă care catalizează hidroliza zaharurilor. [< fr. carbohydrase, cf. lat. carbo – cărbune, gr. hydor – apă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z