Definita cuvantului locul
LOCÚL s. m. 1. cavitate săpată în pereții mormintelor din epoca romană, în care se depunea trupul mortului. 2. (bot.) cavitate mică a unui organ (ovar, antenă); lojă (4). (< fr. locule, lat. loculus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu locul
LIMUL s.m. artropod marin, comestibil, cu corpul acoperit de o carapace chitinoasă în formă de scut și terminată cu o coadă ca o spadă. -Din fr. limule, lat. limulus Vezi definitia »
Autovehicul de mici dimensiuni fabricat in Republica Democrată Germană, a cărui producție a inceput in anul 1957 și s-a sfarșit in anul 1991 odată cu reuniunea definitivă a Germaniei. De multe ori, numele de mașină Trabant se referă la modelul 601, deoarece producția acestuia a durat 25 ani fără modificări majore si fiind și cea mai raspândită varianta atat in versiune combi cât și in versiune berlina. Vezi definitia »
MINISTERUL INTERNELOR SI REFORMEI ADMINISTRATIVE Vezi definitia »
MUTÚL s.m. (Arhit.) Ornament în formă de consolă așezat sub cornișă, deasupra fiecărui triglif. [Var. mutulă s.f. / < fr. mutule, lat. mutulus]. Vezi definitia »
CREDÚL, -Ă adj. Care crede prea ușor, se încrede ușor în cineva sau ceva. [Cf. fr. crédule, lat. credulus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z