Definita cuvantului malaxa
MALAXÁ vb. tr. a amesteca, a omogeniza (un material) cu malaxorul. (< fr. malaxer, lat. malaxare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu malaxa
FIXÁ vb. I. tr. 1. a face să fie fix; a înțepeni, a întări (undeva). ◊ a privi țintă pe cineva sau ceva. 2. a stabili, a hotărî un preț, un termen etc. 3. a dizolva sărurile de argint nedescompuse de lumină de pe un material fotosensibil. 4. a face să intre colorantul într-o fibră textilă, astfel încât el să reziste la spălare, la lumină etc. II. refl. 1. a se hotărî, a se decide. 2. a se stabili undeva. (< fr. fixer) Vezi definitia »
HEXA- Element prim de compunere savantă cu semnificația „șase”, „de șase ori”. [< fr., gr. hexa- < hex – șase]. Vezi definitia »
PSEUDOPREFIXÁ, pseudoprefixez, vb. I. Tranz. A forma un nou cuvânt cu ajutorul unui pseudoprefix. [Pr.: pse-u-] – Din pseudoprefix. Vezi definitia »
RELAXÁ, relaxez, vb. I. 1. Tranz. A pune un sistem fizic scos din starea de echilibru termodinamic, electric etc. în stare de libertate, acesta revenind lent la vechea stare sau la o nouă stare de echilibru. 2. Refl. (Despre tensiunile mecanice dintr-un corp) A scădea fără ca să varieze deformația corpului. 3. Refl. și tranz. Fig. A (se) liniști, a (se) destinde (după un efort susținut); a deveni sau a face să devină mai puțin încordat. – Din fr. relaxer. Vezi definitia »
ALEXA, Visarion (n. 1947, Bălușeni, jud. Botoșani), regizor român. În teatru, a pus în scenă „O noapte furtunoasă”, „Unchiul Vania”, „Richard al III-a”, „Noaptea regilor”. Filme („Înainte de tăcere”, „Înghițitorul de săbii”, „Năpasta”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z