Definita cuvantului maleină
MALEÍNĂ s. f. substanță din culturile de bacil al morvei în bulion, servind pentru diagnosticul acestei boli. (< fr. malléine)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu maleină
CARAVÁNĂ, caravane, s. f. 1. Convoi de oameni și de animale de povară (de obicei cămile), care transportă mărfuri, bagaje etc. prin pustiuri sau prin stepe. ♦ Convoi de vehicule împreună cu călătorii din ele, care parcurg împreună același drum. ♦ Grup de vehicule care străbat o țară în scopuri culturale, sanitare etc. Caravană sanitară. Caravană cinematografică. 2. (Reg.) Căruță sau car mare pentru transport. – Din fr. caravane. Vezi definitia »
PALATOGRÁMĂ s.f. (Fon.) Reprezentare grafică a suprafeței palatului, în care se văd locurile atinse de limbă în timpul pronunțării unui sunet. [< fr. palatogramme]. Vezi definitia »
MICROSPOROFÍLĂ s.f. Frunză pe care se dezvoltă microsporangele. [< fr. microsporophile, cf. gr. mikros – mic, phyllon – frunză]. Vezi definitia »
VÂRLÚGĂ s. f. v. zvârlugă. Vezi definitia »
BARÉTĂ1, barete s. f. 1. Bentiță îngustă de piele cu care se încheie un pantof. 2. Bucată îngustă de metal fixată transversal pe un obiect tot de metal (tabacheră, decorație etc.). – Fr. barrette. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z