Definita cuvantului maquis
MAQUIS [MACHI] s. n. 1. vegetație de tufișuri și arbuști spinoși din unele regiuni mediteraneene. 2. formații de luptători pentru libertate, de partizani (din Franța, Spania și Italia). (< fr. maquis)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu maquis
COMPROMÍS s. n. 1. înțelegere, acord bazat pe renunțări și concesii reciproce. 2. înțelegere potrivit căreia părțile în litigiu se supun judecății unor arbitri. (<fr. compromis) Vezi definitia »
bórvis (borvisuri), s. n. – Apă minerală. – Var. borviz. Mag. borviz „apă pentru vin” (DAR). Înainte numai în Trans., actualmente de uz general la orașe. Cf. borcut. Vezi definitia »
SÍFILIS, sifilisuri, s. n. Boală venerică provocată de un spirochet (Treponema pallidum), care se transmite prin contaminare sau prin ereditate și care se caracterizează în faza întâi prin apariția șancrului, în faza a doua prin apariția sifilidelor, iar în faza a treia prin leziuni la diferite organe (interne) ale corpului; lues. ◊ Sifilis congenital (sau ereditar) = formă de sifilis care apare la copil, de obicei după o naștere prematură, manifestându-se la început prin leziuni cutanate viscerale și pe mucoase, mai târziu prin tumori. – Din fr. syphilis. Vezi definitia »
PERMÍS, permise, s. n. Autorizație scrisă, eliberată de un for competent, în virtutea căreia cineva poate exercita o profesiune sau poate beneficia de anumite drepturi. Permis de vînătoare. – Din fr. permis. Vezi definitia »
PERIONÍXIS s.n. (Med.) Inflamație a zonei de piele din jurul unghiei. [Var. perionixie s.f. / < fr. périonyxis, cf. gr. peri – împrejur, onyx – unghie]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z