Definita cuvantului marcaj
MARCÁJ s. n. 1. semn distinctiv, de recunoaștere, pe un lucru. 2. mijloc de semnalizare rutieră pe drumurile publice modernizate, prin aplicarea cu vopsea a unor semne pe suprafața căii rutiere, pe borduri etc.; semn indicator al unui drum de munte sau turistic, aplicat pe copaci, pe stânci, pe tăblițe; totalitatea acestor semne. 3. acțiunea de a marca (4). ♦ tabelă de ~ = tabelă pe care se afișează scorul într-o competiție sportivă. (< fr. marquage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu marcaj
DRIBLÁJ s.n. Driblare. [Et. incertă]. Vezi definitia »
TALONÁJ s.n. Talonare. [< fr. talonnage]. Vezi definitia »
PICLÁJ s.n. Tratarea pieilor cu o soluție acidă și cu clorură de sodiu înainte de tăbăcire; piclare. [Pl. -je. / < fr. picklage, cf. engl. pickling]. Vezi definitia »
VIRÁJ, viraje, s. n. 1. Faptul de a vira, de a(-și) schimba direcția de mers; cotire. ♦ Porțiune curbă de șosea cu rază de curbură mică. 2. (Chim.) Schimbare a culorii unei substanțe cu ajutorul unui reactiv; schimbare a culorii unui pozitiv fotografic. [Pl. și: virajuri.Var.: (rar) virágiu s. n.] – Din fr. virage. Vezi definitia »
FIBROCARTILÁJ, fibrocartilaje, s. n. (Anat.) Țesut cartilaginos de tip fibrilar. – Din fr. fibrocartilage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z