Definita cuvantului marginalism
MARGINALÍSM s. n. (ec.) curent de gândire potrivit căruia valoarea de schimb a unui produs este determinată de ultima unitate disponibilă din acel produs. (< fr. marginalisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu marginalism
SEMINOMADÍSM s. n. fel de viață în care agricultura ocazională se îmbină cu creșterea vitelor. (< fr. semi-nomadisme) Vezi definitia »
ACTIVÍSM s. n. 1. atitudine care pune accentul pe nevoile vieții. 2. doctrină potrivit căreia spiritul uman trebuie să se angajeze în acțiune pentru realizările materiale și spirituale ale societății. (< fr. activisme) Vezi definitia »
FENOMENÍSM s.n. v. fenomenalism. Vezi definitia »
STÂNGÍSM s. n. 1. concepție și practică radicală în mișcarea comunistă și muncitoarească, tinzând să aplice inadecvat principiile și învățătura comunistă. 2. faptă, manifestare etc. de stânga. (după rus. levizna) Vezi definitia »
NEOPLASTICÍSM s.n. Variantă a abstracționismului, care se caracterizează printr-un geometrism în care liniile și planurile de culoare se întretaie în unghi drept, ca și prin folosirea unei game cromatice limitate la albastru, galben și roșu. [< fr. néo-plasticisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z