Definita cuvantului mosor
MOSÓR, mosoare, s. n. Piesă cilindrică de lemn, de metal sau de material plastic, cu capetele în formă de discuri, pe care se înfășoară ață, fire de mătase, sârmă etc.; p. ext. piesa împreuna cu firele înfășurate pe ea. – Din tc. masura, scr. mosur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu mosor
RECITATÓR, -OÁRE s.m. și f. Cel care recită. [Cf. fr. récitateur]. Vezi definitia »
INDUCTÓR, -OÁRE adj. (Electr.) Care produce un câmp electromagnetic ce acționează asupra unui organ; care produce, transmite un curent de inducție. // s.n. 1. Parte a unei mașini electrice în care se formează curentul de inducție. 2. Mic generator electric manual care funcționează prin inducție electromagnetică. [Cf. fr. inducteur]. Vezi definitia »
REZERVÓR, rezervoare, s. n. Bazin sau recipient în care se depozitează o cantitate de fluide sau de materiale granulare ori pulverulente, ◊ Toc rezervor = stilou. ♦ Depresiune de teren amenajată spre a colecta apele de pe un anumit teritoriu, pentru a fi folosite în scopuri tehnice. – Din fr. réservoir. Vezi definitia »
SUSPENSÓR2, -OÁRE adj., s. m. f. (mușchi, ligament) care ține suspendat. (< fr. suspenseur) Vezi definitia »
DRESÓR, -OÁRE, dresori, -oare, s. m. și f. Persoană care se ocupă (într-un circ) cu dresarea animalelor. – Din fr. dresseur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z