Definita cuvantului medalion
MEDALIÓN s. n. 1. bijuterie ovală sau rotundă în care se păstrează o fotografie, o mică amintire (care se poartă la gât). 2. ornament rotund sau oval de fațadă sau de mobilier, care cuprinde un basorelief, o inscripție. ◊ motiv în formă de romb care se aplică în mijlocul unei țesături. 3. preparat culinar de formă rotundă sau ovală. 4. scurtă scriere literară în proză, articol critic în care se schițează portretul unei personalități. ◊ spectacol, emisiune dedicată evocării unui scriitor, muzician etc. (< it. medaglione, fr. médaillon)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu medalion
BOSÓN, bosoni, s. m. Una dintre cele două diviziuni ale particulelor elementare (bosonii și fermionii sunt particule componente ale electronilor și nucleonilor), unități de bază ale materiei și energiei. – (< engl. boson, după numele fizicianului indian Satyendra Bose) Vezi definitia »
HON s. n. unealtă așchietoare formată din mai multe bare abrazive, dispuse simetric în jurul unui ax central. (< engl. honn) Vezi definitia »
MEZOTRÓN, mezotroni, s. m. (Fiz.) Mezon. – Din fr. mésotron, engl. mesotron. Vezi definitia »
BÓLSON s. n. regiune joasă a unui deșert montan, cu roci detritice și mărginită de un abrupt stâncos. (< fr., sp. bolson) Vezi definitia »
-GON2 Element secund de compunere savantă cu semnificația „sămânță”, „origine”, „naștere”. [< fr. -gone, gr. gone]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z