Definita cuvantului metaeducație
METAEDUCÁȚIE s. f. pregătire educativă necesară omului contemporan în vederea însușirii deprinderilor de a utiliza atât cantitatea de informație tehnico-științifică și culturală, cât și sistemele de comunicare și de documentare existente. (< meta- + educație)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu metaeducație
TEXTOLOGÍE s.f. Disciplină a filologiei care are ca obiect pregătirea pentru tipar a textelor clasice în forma lor autentică. [Gen. -iei. / cf. rus. tekstologiia < lat. textus – text, gr. logos – studiu]. Vezi definitia »
HAIDUCÍE, haiducii, s.f. 1. Luptă armată a unor cete de haiduci (1) împotriva asupritorilor, frecventă la sfârșitul evului mediu în țările românești și în Peninsula Balcanică. 2. Viață sau îndeletnicire de haiduc (1). 3. Purtare, deprindere de haiduc (1). – Haiduc + suf. -ie. Vezi definitia »
DERMOPATÍE s. f. dermatoză. (< fr. dermopathie) Vezi definitia »
COLÍE s. f. v. coliliu. Vezi definitia »
PIRATERÍE, piraterii, s. f. Faptă prin care membrii echipajului unui vas, prin amenințări și violență, răpesc un alt vas ori bunurile sau persoanele aflate pe bordul lui; infracțiune săvârșită de autorii acestei fapte. ♦ Piraterie aeriană = (infracțiune care constă în) acte de amenințare și violență săvârșite de o persoană sau un grup înarmat asupra echipajului unui avion în scopul schimbării itinerarului acestuia. – Din fr. piraterie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z