Definita cuvantului metalin
METALÍN s. n. foiță de hârtie metalizată, folosit în legătorie la tipăritul coperților. (< amer. metaline)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu metalin
AUTOVACCÍN, autovaccine, s. n. Vaccin obținut prin culturi de microbi și care se administrează bolnavului de la care s-au luat microbii. [Pr.: a-u-] – După fr. autovaccin. Vezi definitia »
ABIETÍN s.n. Substanță rășinoasă extrasă din lemnul de brad, care se prezintă sub formă de cristale incolore, solubile în apă și alcool. [Pron. -bi-e-. / < fr. abiétin]. Vezi definitia »
In sensul de a face ceva necredibil, neplauzibil. Ex: Datorita activitatii sale din trecut, candidatul a fost decredibilizat de comisie, juriu, etc. Substantivul: decredibilizare, -ari, f. Ex: Aceasta decredibilizare a sa nu este o intamplare, ci se datoreaza activitatii sale trecute. Adj.: decredibizabil, (calitatea de afi facut, prezentat drept necredibil, neplauzibil). Ex: Faptul ca a dus multa lume in eroare, il face usor decredibilizabil. Vicgraph Vezi definitia »
CITADÍN, -Ă I. adj. de oraș, orășenesc. II. s. m. f. locuitor al unui oraș; orășean. (< fr. citadin, it. cittadino) Vezi definitia »
Din lat. pervāsus, participiul trecut de la pervādere („a pătrunde”). Adjectiv Declinarea adjectivului pervaziv Singular Plural Masculin pervaziv pervazivi Feminin pervazivă pervazive Neutru pervaziv pervazive care prezintă calitatea sau tendința de a se împrăștia, de a pătrunde peste tot. Sinonime penetrant Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z