Definita cuvantului metric
MÉTRIC, -Ă I. adj. 1. referitor la măsură, la metru. ♦ sistem ~ = sistem internațional de măsurare a lungimilor, greutăților și capacităților, bazat pe unități care cresc, sau descresc din zece în zece. 2. referitor la metrică (II, 1). II. s. f. 1. ramură a poeticii care studiază structura versului și a unităților prozodice; totalitatea regulilor privitoare la structura versurilor; sistem de construire ritmică a versurilor. 2. ramură a muzicii care se ocupă cu studiul metrului1 (4). 3. (mat.) sistem de măsuri care se asociază unei măsuri date. (< fr. métrique, /II/ germ. Metrik)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu metric
DRACÓNIC, -Ă, draconici, -ce, adj. (Despre legi, dispoziții etc.) Care este foarte aspru, de o severitate excesivă. – Din germ. drakonisch. Vezi definitia »
CATADIÓPTRIC, -Ă adj. (Despre un sistem optic) Format din lentile și o oglindă. [Pron. -di-op-. / < fr. catadioptrique]. Vezi definitia »
TELEDINÁMIC, -Ă, teledinamici, -ce, adj. Referitor la teledinamică, de teledinamică. – Din fr. télédynamique. Vezi definitia »
cârníc cârnícă, adj. (reg.; despre oi) care umblă razna din turmă; răzleț. Vezi definitia »
păstórnic, păstórnică, adj., s.n. (reg.) 1. (adj., înv.) preoțesc, bisericesc. 2. (s.n.) loc unde pasc caii. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z