Definita cuvantului motricitate
MOTRICITÁTE s. f. Capacitate a activității nervoase superioare de a trece rapid de la un proces de excitație la altul, de la un anumit stereotip dinamic la altul; p. ext. motilitate. – Din fr. motricité.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu motricitate
PROCESUALITÁTE s. f. Caracter procesual. [Pr.: -su-a-] – Procesual + suf. -itate. Vezi definitia »
SERIOZITÁTE s. f. 1. Însușirea, calitatea de a fi serios; p. ext. comportare, ținută care denotă această însușire; gravitate, importanță, însemnătate. ◊ Loc. adv. Cu seriozitate sau cu toată seriozitatea = a) cu mare atenție, cu conștiinciozitate, temeinic; b) cu convingere, cu tărie, dinadins; c) (în construcție cu verbe ca „a zice”, „a spune” etc.) cu ton profund, cu gravitate, cu pătrundere, convins. ♦ Expresie a figurii lipsită de veselie, de zburdălnicie. 2. Profunzime, intensitate; temeinicie, autenticitate. ♦ Calitate a ceea ce necesită o deosebită atenție, o deosebită grijă; gravitate. Seriozitatea momentului. ♦ Calitatea a ceea ce este lucrat, executat cu conștiinciozitate, cu atenție. [Pr.: -ri-o-] – Serios + suf. -itate. Vezi definitia »
ZIGOFÍTE s.f. pl. Plante rezultate din conjugarea celor doi gameți. (din fr. zygophytes) Vezi definitia »
ULTRAPOROZITÁTE s. f. volumul porilor foarte mici ai gelurilor și ai membranelor în care au loc absorbția și difuziunea gazelor și a lichidelor. (< ultra- + porozitate) Vezi definitia »
TERMOSENSIBILITÁTE, termosensibilități, s. f. Sensibilitate la căldură. – Din fr. thermosensibilité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z