Definita cuvantului microeseu
MICROESÉU s. n. eseu de proporții reduse. (< micro1- + eseu)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu microeseu
SAȘÉU, sașeuri, s. n. Pungă mică de pânză în care se păstrează batiste, ciorapi etc. sau în care se pun, în dulap, flori plăcut mirositoare pentru a parfuma rufele. – Din fr. sachet. Vezi definitia »
SEU s. n. Grăsime animală obținută din țesuturile grase ale bovinelor, ovinelor și cabalinelor, întrebuințată în industrie și, mai rar, în alimentație. ♦ Fig. Avere, bogăție, bunăstare personală. ◊ Expr. A trăi din seul său = a trăi numai din ceea ce a agonisit singur; a trăi din resurse proprii. A face (sau a prinde) seu = a se îmbogăți. A pune (sau a prinde etc.) seu = a se îngrășa. A avea seu la rărunchi = a fi înstărit, a avea avere; a-i merge foarte bine. – Lat. sebum. Vezi definitia »
FOTORELÉU, fotorelee, s. n. Dispozitiv electronic care închide un circuit sub acțiunea luminii; fotoîntrerupător. – Foto- + releu. Vezi definitia »
ȘALDÉU (șuldeu) s.m. (?) porc tânăr, sau animal tânăr (pui de iepure, de ex.), în Crișana. Vezi definitia »
CONSOMÉU, consomeuri, s.n. Supă concentrată și degresată, realizată pe baza unui fond clarifiat (limpezit); se consumă cald sau rece, servit în ceașcă specială de consomeu; din fr. consommé. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z