Definita cuvantului minimal
MINIMÁL, -Ă adj. minim (I). ♦ program (sau plan) ~ = program (sau plan) care cuprinde un ansamblu de sarcini minime, ce trebuie îndeplinite în prima urgență; preț ~ = prețul cel mai mic cu care se poate vinde o marfă; artă ~ă = curent artistic care îmbină pictura cu sculptura, reducând totul la elementele esențiale (formele geometrice). (< fr. minimal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu minimal
ATEMPORÁL, -Ă adj. Acronic. [< gr. a – fără + temporal]. Vezi definitia »
ORÁL, -Ă, orali, -e, adj. 1. (Anat.) Care se referă la gură, care aparține gurii; bucal. ◊ Sunet oral = sunet la articularea căruia aerul trece numai prin gură. ♦ Care se ia pe cale bucală. 2. Care se transmite verbal, din gură în gură. ♦ Care se face verbal, prin viu grai, care caracterizează graiul viu, vorbirea (în opoziție cu limba scrisă). ♦ (Și substantivat, n.; despre examene) Care se desfășoară prin întrebări și răspunsuri expuse verbal. 3. (În sintagma) Stil oral = fel de exprimare în scris care imită naturalețea exprimării prin viu grai. – Din fr. oral. Vezi definitia »
PARAFERNÁL, -Ă adj. referitor la parafernă; extradotal. (< fr. paraphernal) Vezi definitia »
ARHIVÁL, -Ă adj. de arhivă. (< engl. archival) Vezi definitia »
ALODIÁL, -Ă, alodiali, -e, adj. Care aparține alodiului, care se referă la alodiu. ◊ Pământ alodial = proprietate seniorială în evul mediu. [Pr.: -di-al] – Din fr. allodial. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z