Definita cuvantului minimiza
MINIMIZÁ vb. tr. 1. a minimaliza. 2. (mat.) a da unei cantități valoarea sa minimală. (< fr. minimiser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu minimiza
Dializa Peritoneala utilizeaza pentru eliminarea produselor reziduale din sange peritoneul, adica membrana care acopera organele situate in cavitatea abdominala. O solutie sterila de dializa este introdusa in cavitatea peritoneala, prin intermediul unui cateter, implantat chirurugical, iar peritoneul actioneaza ca dializor. Dializa Peritoneala se realizeaza prin introducerea si eliminarea solutiilor de dializa de patru ori pe zi (DPAC = Dializa Peritoneala Ambulatorie Continua), sau se efectueaza in timpul somnului pacientului cu ajutorul unui echipament dedicat, care introduce si elimina solutia de dializa din cavitatea peritoneala (DPA = Dializa Peritoneala Automata). Majoritatea tratamentelor de Dializa Peritoneala sunt efectuate de catre pacienti, acasa sau la locul de munca. Vezi definitia »
PAVOAZÁ vb. tr. 1. a împodobi de sărbătoare (o sală, o clădire) cu stegulețe, draperii. 2. (mar.) a arbora un pavoaz. (< fr. pavoiser) Vezi definitia »
PUMNULIZÁ, pumnulizez, vb. I. Tranz. (Rar) A modifica după sistemul lingvistic preconizat de Aron Pumnul sau de adepții lui. – [Aron] Pumnul (n. pr.) + suf. -iza. Vezi definitia »
REORGANIZÁ vb. tr. a organiza pe noi baze; a restructura. (< fr. réorganiser) Vezi definitia »
AUTONOMIZÁ, autonomizez, vb. I. Refl. A deveni autonom. [Pr.: a-u-] – Din fr. autonomiser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z