Definita cuvantului minnesinger
MINNESINGER / MINNESÄNGER [Pron.: mínezíngăr / mínezéngăr] s. m. cântăreț medieval german, autor și interpret de minnesang. (< germ. Minnesänger)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu minnesinger
sărcinér, sărcinére, s.n. și sărcinéri, s.m. (reg.) 1. (s.n.) par lung și gros înfipt în pământ, făcut din trunchiul unui copac tânăr, cu crengile retezate aproape de tulpină, pe care țăranii și ciobanii atârnă, la țară, diferite obiecte gospodărești; prepeleac, olar, sărcior; cuier. 2. (s.n.) lemn fixat vertical pe plută, de care plutașii își agață hainele sau alte obiecte. 3. (s.n.) nume dat unor obiecte asemănătoare ca formă cu sărcinerul și care au diverse întrebuințări: a) trunchi de copac tânăr, cu crengile retezate aproape de tulpină, înfipt în pămînt, pe care se clădește claia de fân; b) fiecare dintre prăjinile legate căte două cruciș și așezate în părțile clăii de fân; c) arac pentru susținut fasolea; d) par la gard. 4. (s.m.) persoană care transportă o greutate, o sarcină. Vezi definitia »
BAER, Legea lui ~, teorie care atribuie abaterea apelor curgătoare (spre malul drept în emisfera nordică și spre malul stîng în cea sudică) mișcării de rotație a Pămîntului (forța Coriolis). Vezi definitia »
ALEBARDIÉR, alebardieri, s. m. V. halebardier. Vezi definitia »
FÜHRER [FÜRĂR] s. m. nume dat în Germania lui Hitler; conducător. (< germ. Führer) Vezi definitia »
BECKENBAUER, Franz (n. 1945), fotbalist german. Component al echipei R.F.G., campioană (1974) și vicecampioană (1966) mondială. De trei ori cîștigător al Cupei Campionilor Europeni cu echipa Bayern München (în perioada 1974-1976). Ca antrenor, a cîștigat campionatul mondial cu echipa R.F.G. (1990). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z