Definita cuvantului moniliform
MONILIFÓRM, -Ă adj. (biol.; anat.; despre un canal, cordon, filament) în formă de șirag de mărgele, cu umflături globuloase intermitente. (< fr. moniliforme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu moniliform
INÉRM, -Ă adj. (Despre plante) Lipsit de spini, de țepi. ♦ (Despre animale) Lipsit de ace; fără dinți ascuțiți. [< fr. inerme, cf. lat. inermis – neînarmat]. Vezi definitia »
Conform carei definitii istorice sau lingvistice, nici un sau nici o se scrie intr-un singur cuvant? Ma astept la expicatie si motivatie istorica si cu suport lingvistic. Cine a aprobat aberatiile desemnate ca oficiale prin noul Dictionar ortografic, ortoepic si de punctuatie? Daca tot ni se propune sa scriem „a cincia”, de ce nu am scria „a doia” sau „unua”? Vezi definitia »
HOMEOTÉRM, -Ă adj., s.n. 1. (op. poichiloterm) (Animal) cu temperatură constantă. 2. (Despre ape termale) Care izvorăște la o temperatură apropiată de aceea a organismului omului. [Pron. -me-o-. / < fr. homéotherme, cf. gr. homoios – asemănător, thermos – căldură]. Vezi definitia »
DERM1- v. dermato-. Vezi definitia »
COLUMBIFÓRM, -Ă, columbiformi, -e, adj., s. f. 1. Adj. (Despre păsări) Care se aseamănă cu porumbelul. 2. S. f. (la pl.) Ordin de păsări bune zburătoare, care își hrănesc puii, în primele zile, cu un fel de lapte secretat de mucoasa gușii părinților; (și la sg.) pasăre din acest ordin. – Din fr. colombiforme. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z